Varför köpa bra skor

Varför köpa bra skor

Varför köpa bra skor?

Jag ska förklara lite kort varför man ska köpa bra skor utan att fördjupa för mycket.

Kunskapen om skor och köpa kvalitetsskor har fallit bakåt lite med tiden. 

Varför har det blivit så då?  

Jo det har börjat produceras låg kvalitetsskor i utomlands dom senaste åren, det ska vara billigt och det ska tillverkas snabbt.

Allt flera affärer har vänt om att sälja riktiga skor, istället ser vi massproduktion på hyllorna och så klart flesta konsumenter köper det som finns på hyllan och tror det är billigare med massproducerade skor, men tvärtom!!!

Så varför blir det dyrt att köpa billiga skor?

Det är som man säger, det blir dyrt att köpa billigt.

Just idag ligger skorna på runt 1500 kr minst för ett par märkes skor som jag inte vill nämna namn på, men dom flesta känner till dessa märken som både gör kläder skor och allt annat, så vad får du för runt 1800 kr skor, ovanlädret är nästan alltid läder, kanske inte bästa lädret men ändå, och där tar kunskapen slut för dom flesta som köper skor… 

Är det läder? JA, Toppen jag köper dessa grymma skor!! Så håller dessa skor i högst 2 år, sen köper man oftast skor varje 2 år, då blir det dyrare helt plötsligt. 

Sååå varför du ska köpa kvalitets skor? 

Med kvalitet då menar jag randsydda skor, en gammal konstruktion som gjordes förr i tiden tills än idag, på såna skor får du oftast finaste lädret som åldras naturligt fint.

Läderbindsula där din fot vilar på och lädret formas efter dina tår på grund av korken som ligger under bindsulan, så dessa skor kommer och kommer sitta bättre hela tiden desto mer du använder.

Bästa av allt att det går reparera när dom har slitets och oftast kan man återställa såna skor till nyskick av rätt skomakare, randsydda skor kan hålla upp till 25 år faktiskt med rätt skötsel, det är inte ovanligt för mig som jobbar i yrket, 

Så med rätt skötsel av skor och underhållning så får du ut många år av dina skor som du har betalat runt 4000 kr.

Med enkelt matematik så kan vi räkna hur många kronor det har kostat på 25 år om man har köpt dåliga skor, det blir 22.000 kr, där har du skillnad i pris och kvalitet.

Varför säljer då oftast skomakarna dom bästa skorna och inte skobutikerna?

En skobutik vill inte sälja kvalitet till dig, utan billiga skor som håller typ 1 år så köper du igen från butiken om och om igen, medans en skomakare vill sälja på kvalitetsskor till dig som håller i flera år, och på samma sätt har han fått en kund med som kommer lämna skorna för underhåll till skomakaren. Man har bara 2 fötter i livet, lägg ut lite extra på dina skor så ska du se att det är helt annan känsla när du använder kvalitet. 

Med kvalitet så vill man gärna ta hand om sina produkter, vore om det är skor eller nåt annat.

Tänka sig,,,, du har dina favorit skorna hela dagen på jobbet som du inte får fotsvett av, utan det är friskt i fötterna på grund av allt är i läder, du kommer hem efter lång dag från jobbet, tar av dig skorna, sätter in skoblock för ökad livslängs på skorna, tar fram skorna då och då, tänder en ciggar med gammalt klassiskt musik i bakgrunden, tar fram din skovårdslåda och börjar vårda dina skor en lördags kväll.

Med det sagt, det är inte bara kvalitets skor det är mer än så, passion? livsstil? You name it.

Här kan ni se hur riktiga skor tillverkas.

Varukorg