...

Om oss

Din skomakare

Mitt namn är Suren Zacharjan som är 4 generations skomakare. Hantverk har alltid funnits i blodet så det var självklart att falla in i yrket. Jag driver stolt över butiken Skoservice som är Örebros äldsta skomakeri och legat på samma gata i över 104 år Jag har drivit butiken i över 10 år nu och kommer driva tills många år till.

skoservice1912

Lärling

Armand är vår nya lärling från Frankrike. Han har diplom på 4 år i skomakeri och kommer fortsätta sitt utbildning hos oss i 6 månader.

 
 
skoservice1912

Historik

fBIg IpZpAuaGnnpXCuO9FWJZE

Örebro hastighetsskosulning grundades 1912 av Karl Wiktor Skagerberg på Gamla gatan 6. Fem år senare 1917 startade han en filial som hette Södra hastighetsskosulningen som han sedan sålde. Skagerberg fortsatte på Gamla gatan men kortade ner namnet till Hastigheten.

Skagerberg drev skomakeriet till 1948 då Ingvar Pettersson köpte företaget. Under en period låg skomakeriet på Järntorget. Ingvar Pettersson flyttade sedan tillbaka till Gamla gatan 8 år 1969, vid den tiden döptes Hastigheten om till det nuvarande namnet Sko-service. Ingvar Pettersson sålde sedan skomakeriet 1981 till Nils Kroon. Kroon drev skomakeriet till 1987 då Mikael Norgren tog över och drev det till 2009. Sedan dess ägs det av familjen Björkman.

Varukorg
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.